Близнаци
Близнаци

Близнаци

Аз знам

Управител: Меркурий

Ден: Сряда

Цвят: Жълт

Камък: Ахат, Тигрово око

Метал: Живак

Стихия: Въздух

Кръст: Мутабилен

Близнаците са най-динамични в целия зодиак: леки, бързи, контактни, успяват да се приспособят към всички промени и го правят в крачка. Бързо се обучават и жадно попиват всякаква нова информация, която им носи успех в дейности, които изискват бързина и точност при взимането на решение. Обичат и умеят да работят с хора, тъй като общуването е тяхната стихия. Често измежду тях се срещат добри оратори. Притежават енциклопедични знания и могат да убедят когото и да е в каквото и да било.

Те са  експериментатори по природа, искат всичко да опитат, до всичко да се докоснат и благодарение на това придобиват голям жизнен опит. Често не използват онова, което са научили, а всеки път допускат едни и същи грешки.

Близнаците са всеизвестни разпространители на напредничави идеи, техният ум бързо и лесно схваща всичко ново и оригинално и затова знаят всички новини и открития не само в своята професия, а и в много други области.

Техният ум е последователен, логичен, дисциплиниран, способни са да се концентрират, имат добра памет.

Близнаците са склонни към спорове и полемика. Те лесно се раздвояват, отслабва тяхната воля и творческите способности, тъй като те хвърлят много усилия за борба със самите себе си.

Близнаците не обичат да правят далечни планове и почти никога не се занимават с общи теоретични проблеми. Обичат конкретните и практични неща.  Те са добри тактици, но слаби стратези. Външно изглеждат безгрижни, но в душата си са честолюбиви и се стремят към самоутвърждаване - от тук произтича желанието им да се похвалят и да се покажат по-важни, да преувеличат своите истински постижения, но от друга страна като никой друг са способни да демонстрират самоирония. Близнаците не създават дистанция. Обичат да се занимават с няколко дейности едновременно.

Тези хора възприемат живота като калейдоскоп от възможности, които трябва да се използват. Светът за Близнака е пространство за взаимодействие, извор на информация. Оттук произлиза тяхната множественост и лекота. Те не се привързват към едно нещо, нямат предпочитания към нищо конкретно. Всичко ново и неизвестно е безкрайно интересно и еднакво значимо за тях. Не правят разлика между близкото и далечното, между дребното и едрото, между важното и второстепенното.

Самото действие и достигането на някаква близка цел, успех, практичност са основните мотиви на Близнака. Умът им бързо и живо прилага получените знания, лесно усвояват нов материал и нови идеи. Не обичат да чакат. Ако нещо им се отдава и го могат, го правят веднага, затова им липсва дълбочина и мащабност в нещата.

По същество Близнаците не се замислят за далечни планове, защото  гледат на кратко и близко разстояние на нещата. От тук идва тяхната прагматичност и конкретност и като че ли вродена критичност към философските или религиозни представи. Те не взимат на сериозно неща, които са далеч от техните разбирания, които стоят отвъд пределите на тяхното непосредствено възприятие на реалността. В същото това време  обхващат близкото пространство и го виждат цялостно.

За Близнаците няма принципни ограничения, препятствия или забрани. Техният свят е изпълнен с възможности, които трябва да се превърнат в реалност. Те по-бързо забелязват или виждат това, което се случва около тях, отколкото другите знаци. Събитията в менталната сфера са също толкова реални, колкото и тези от физическия свят. За тях словото, мисълта не е по-слабо действие от създаването на материалните форми.

Близнаците се нуждаят от взаимно разбиране. Те не приемат нищо лично и не помнят емоционалните тревоги от миналото.

Близнаците изпитват постоянна нужда от разнообразие. Скуката ги убива. Те пребивават в константно противоречие между своя вътрешен свят и реалната действителност, между желанията и възможностите си, което им причинява душевен разпад и ги държи под постоянно напрежение. Във връзка с това материалното им положение често е нестабилно и подвластно на колебания. Непостоянството и повърхността на чувствата им ги прави ненадеждни партньори, затова семейният живот не им носи голямо щастие. Интелектуалната страна при тях в значителна степен надделява над емоционалната. Те са остроумни и находчиви, речта им е пленителна, а жестовете - изразителни. Могат да държат събеседника си под непрекъснато напрежение, карайки го ту да се смее, ту да плаче.

Близнаците са способни да разговарят на всякакви теми, но да се започва беседата е най- добре от последните новини и никога не забравяйте, че те са изключително начетени и информирани. Ако искате да постигнете нещо с помощта на Близнака, демонстрирайте своята заинтересованост от разговора, не го прекъсвайте и в подходящ момент го похвалете. Ако Близнаците не са в настроение или нещо не им харесва и искат да се отърват от събеседника си или някакъв ангажимент, те прибягват до лъжа, лукавство, неопределени намеци и цели фрази, които пречат на събеседниците си да изкажат и подредят логически мисълта си. Под маската на невинен смях те могат лесно да отклонят разговора в друга посока.

Основните посоки на дейността при Близнаците са няколко: светът на науката и техниката, космическата и авиационна промишленост, изчислителната техника, комуникация, транспорт, логистика, радио, телевизия. Особен успех могат да имат в журналистиката и издателската дейност. Привлича ги светът на изкуството: литературата, езикознанието. Обичат активните, динамични спортове, също така и игрите, развиващи мозъка. 

Мъжете Близнаци можем да ги наречем уравнение с много неизвестни. Те винаги са натоварени с не по-малко от 40 идеи и още толкова държат в запас някъде. Със своите многобройни идеи и предложения Близнаците окупират буквално всички наоколо: колеги, началници, подчинени, многобройни приятели и познати, съмишленици дори и семейството си.  Една и съща идея могат да я сервират по различни начини, в зависимост от това за кого е предназначена. 

В разговорите и в посредническите дела мъжете Близнаци са ненадминати. Техните идеи, планове и намерения са насъщен хляб за тях, без който не могат нито да живеят, нито да дишат. Затова цял живот те търсят нещо. Една идея бързо се подменя от друга, по-нова и страхотна. Тези блестящи хрумвания на свой ред пораждат други още по-невероятни, което може да продължава до безкрай. Много от идеите им могат да се окажат, ако не гениални, то поне полезни и практични. 

Жените Близнаци са прекрасна компания: интелигентни, живи, ярки и остроумни. Те са жизнерадостни, бързо и лесно намират общ език с хората. Могат да говорят по всеки въпрос и на всякакви теми. Много мъже казват за жените Близнаци, че ги карат да се чувстват по-млади, жизнени и изпълнени с идеи.

Жените Близнаци от рано започват своите любовни похождения, към които ги подбуждат любопитството и желанието да добият нов опит. Те обичат да „колекционират” обожатели и от рано  опознават изкуството на любовта. Но истината е, че не е толкова лесно да ги съблазниш. А ако от тяхна страна няма интерес към ухажора, тогава мисията му е обречена на провал. Жените Близнаци обичат да ги ухажват по особен начин - интелигентно, галантно, в стила на миналия век. Привличат ги изтънчените, изпълнените с намеци беседи, остроумните изказвания.

Те са склонни цял живот да търсят предопределения им мъж, принца на бял кон. Разочарованията пораждат в душата им съмнения и несигурност, след което те отново започват да търсят измисления идеал.

В началото на семейния живот жените Близнаци са добри домакини, прекрасни любовници и помощници на своите мъже. Но в качеството си на съпруги  са верни на мъжете си до момента, в който не изгубят интерес, който изчезва, когато съпрузите спрат да обслужват прищевките им.

Зодиите през 2024г.Зодиите през 2024г.