Телец
Телец

Телец

Аз притежавам

Управител: Венера

Ден: Петък

Цвят: Кобалтово синьо

Камък: Изумруд

Метал: Мед

Стихия: Земя

Кръст: Фиксиран

Телецът е много предпазлив и внимателен, стреми се да има надежден тил и иска да постави всичко на твърда основа. Качеството практичност, Телецът изразява постоянно и неизменно.

Той е мек и емоционален, любвеобилен и чувствен. Добре разбира природата, тъй като е свързан с нея като никой друг знак. При Телеца има силно притегляне към скъпите и красиви вещи, към удоволствията и приятните страни на живота. Особен напредък Телецът постига в областите, където е необходим развит естетизъм, който често се изразява в любов към изкуството и чувството за форма.

Телецът по своята природа е много чувствителен и притежава добра интуиция, която използва за земни и практични неща. Неговата емоционалност намира израз под формата на голяма привързаност към семейството и дома, на които отделя огромно внимание.

В дома си той винаги прави запаси от най-разнообразни неща, особено от хранителни продукти. Повечето Телци истински се наслаждават на хубавата храна.

Често Телеците са консервативни и в техния дом можеш да срещнеш остарели, но надеждни неща. Това се отразява също и в характера му - винаги се стреми да изпълнява дадените обещания.

Телецът не обича тайните и неясни неща. Към религиозната вяра се отнася сдържано, тъй като за него са характерни прагматичните религия и философия.

Телецът предпочита постоянен, подреден начин на живот, не обича нестабилност и изненади. Не се доверява на техниката и най-често работи с ръцете си.

Телецът бавно набира скорост, но като хване добро темпо, се движи напред като танк, преодолява всякакви препятствия. Изключително издръжлив и трудолюбив е и често тегли и своята, и чуждата работа. Обикновено е спокоен и трудно може да го изкараш от равновесие – но направиш ли го, страшен е в гнева си, дълго трябва да го успокояват.

Телците не обичат големите колективи, масови мероприятия и тълпи. Често Телецът изглежда за околните неразбираем и затворен, но това изцяло се компенсира от неговото обаяние и доброжелателност.

Телецът умее да превръща импулса в действие. Неговата задача е дейност, взаимодействие между импулса и материала. Затова той добре усеща материята.

Светът на Телеца е свят от предмети и оформени явления. Той  създава форми, изгражда ги и слага ред в тази част на света, която го касае.

При Телците много остро се проявява чувството за граница. Те разделят света на „мое и твое”. Възприемат света предметно и материално. Стремят се да задържат и укрепят материала на своето притежание. Ако Телецът е приел нещо като свое, много трудно би се разделил с него. Но всичко, което е извън пределите на неговото разбиране, изпада от неговия поглед - ако той реши да чисти дома си, ще чисти онова, което вижда, няма да пълзи по ъглите и под кревата. Ако не се вижда - значи го няма.  Светът за него завършва с границата на неговото пространство.

Същото важи за сферата на чувствата. Той много фино усеща формата, обича красотата и я създава - всичко, което прави, трябва да има материална форма. Обича живота и притежава невероятен запас от енергия, себе си възприема като творец. За работата на Телците е присъща рядка избирателност и краен субективизъм във всичко, което засяга човешките отношения и преживявания. Знанието за Телеца е умение, а резултатът трябва да се изразява под формата на вещ, предмет. Трудно може да излъжеш Телеца в практичните неща.

Мъжете Телци се стараят да вземат от живота всичко; желаят да се ползват от всички земни блага и наслаждения. Притежават огромни запаси от жизнена енергия. Ако Телецът постави пред себе си цел, то тази енергия се канализира по посока нейното реализиране, като нищо не може да се изправи на пътя му. Неговото завидно упорство струва повече от злато и в края на краищата носи дългоочакваните резултати. Техните цели най-често са свързани с придобиването на материални ценности. Както древният им прародител Мойсей с магия успял да добие вода от скалата, така и съвременните Телци са способни от нищото, от въздуха да материализират пари. Парите са един сериозен стимул в живота им, движеща сила на техните дела. В края на живота си този знак желае да почива в собствения си уютен и луксозен дом и в собствената си градина.

Въпреки, че преди да сключи брак Телецът може да има много приятелки,  към съпругата си той е изключително верен, ако разбира се, му се демонстрира същото. Но, ако доверието е изгубено, възстановяването е почти невъзможно, никакви обещания няма да помогнат. Мъжете Телци са идеални бащи, искрени в чувствата си. За семейно щастие им е необходим партньор, който да бъде близък с тях по дух и да се съчетава с тях хармонично в интимен план, а материалното обезпечаване на семейството е техен жизнен закон.

Мъжете Телци си имат и негативни черти в характера. Те например никога няма да направят първа крачка към примирение, но ако я направи половинката им, ще откликнат с радост. Телците винаги настояват на правотата си, до последно.

Жените Телци са чудесни домакини и майки, отличават се с практичност. Притежават рационално мислене и земен поглед върху живота.

На първо място в живота те поставят любовта и брачния съюз, домашното огнище, семейството и децата. Жените Телци са жизнерадостни, грижовни, верни, предани на партньора си, това са едни от най-добрите съпруги и майки. Много от тях имат интереси и таланти в сферата на изкуството.

Гледат да не се преуморяват с работа, за да не навредят на тоалета и красотата си, която се опитват да запазят до края на живота си. Телците се раждат през най-хубавото време в годината- края на април и началото на май, когато пролетта е в разгара си, а красотата на Телците като че ли се състезава с красотата на природата. Затова жените Телци заедно с Лъвиците са едно украшение на зодиака. Те могат всеки мъж да направят свой обожател.

Представителките на този знак предпочитат партньорството на стабилни и финансово обезпечени мъже, които са в състояние да им осигурят разкошен живот. Жените Телци са верни на онзи, когото истински обичат. Те са заобиколени от скъпи вещи, обичат лукса, вкусната храна и хубавото вино, желаят да имат свой собствен, добре обзаведен дом.

Любовта и интимният живот за тях играят изключителна роля. Те изпитват остра нужда от наслаждения, бурни страсти, моментално се настройват на любовна вълна. Любовните разочарования, жизнени проблеми като материална необезпеченост, проблеми в работата, пораждат у тях душевна дисхармония. Не бихте завидели на онзи, който е наранил чувствата им. Да простят може и да могат, но да забравят - никога.

Зодиите през 2024г.Зодиите през 2024г.