Лъв
Лъв

Лъв

Аз искам

Управител: Слънце

Ден: Неделя

Цвят: Оранжев

Камък: Рубин

Метал: Злато

Стихия: Огън

Кръст: Фиксиран

Този знак се управлява от Слънцето и затова гордият и благороден Лъв за другите се превръща в извор на светлина и топлина. Щедър е като никой друг знак, обича блясъка и разкоша. Желае винаги и навсякъде да бъде пръв. Не може да бъде равнодушен към ласкателствата, но самият той рядко ги отправя към другите.

Ако един Лъв заема ръководен пост, обикновено показва себе си откъм най- добрата си страна. Това повдига неговото самочувствие и е стимул за проява на творческите му способности.

Лъвовете винаги активно създават себе си и света около себе си. Проявяват чувство за собствено достойнство и цялостност.

Лъвовете не обичат да изглеждат зле, умеят да поддържат добра визия, стремят се на всяка цена да представят себе си в добра светлина пред хората - това проличава и в маниера на поведение и в начина им на живот.

Има две категории Лъвове - едните демонстрират вътрешно чувство за достойнство, а другите го притежават. Лъвовете са цялостни, независими, самостоятелни, имат свое пространство или свят, който самите те управляват. Трудно можем да ги управляваме, защото те си имат своя територия, съответно можем да оценим само резултатите от тяхната дейност. Обичат да имат свое дело, да работят самостоятелно и да бъдат щедри, като това важи и за работата, и за семейството им. Не понасят контрол или дребнаво ръководство. Като реакция се отдръпват.

В личните отношения, в любовта Лъвът не обича да се разкъсва, да се раздвоява, много трудно понася изневяра, не обича да лъже и не може да се раздвоява.

Лъвовете притежават яркост и демонстративност. Държат се като на сцена. Артисти са и обичат да привличат вниманието на околните. Те са хора, които започват или заразяват другите със своята дейност, като стават неин  център.

Лъвът е знак на откритото действие, проявява се директно и не притежава механизми в поведението, с помощта на които да се крие и защитава от външния натиск.

Ако Лъвът е убеден в нещо, то това не може да се промени.

Лъвовете не обичат да демонстрират своите недостатъци. Как се изгражда психиката на децата Лъвове? Ако не са били потискани, ще пораснат силни, ако са израснали в обстановка на насилие, ще имат парализирана воля, ще формират комплекси и ниско самочувствие. Лъвовете силно зависят от атмосферата в семейството.

Често Лъвовете са много упорити. Лъвът обича успеха, популярността, достойнствата си, като за него има значение само собствената му оценка.

При тях има и силно развито въображение, емоции и творчество. За разлика от другите огнени знаци, те повече възприемат на емоционално ниво. Притежават способността да влизат в образа на друг човек, превъплъщават се лесно.

Лъвът не търпи натиск от чужди норми, може да приеме нещо външно само доброволно, ако е вътрешно готов и го желае. Не обича да губи, не обича да влиза в конфликти, като предпочита да напусне ситуацията. Ако губи, губи с болка в сърцето. За него имат голямо значение както победите, така и пораженията. Обича яркостта, красота, блясъка, светския живот. Усеща, че може да създаде нещо и това за него е по-важно от резултатите. Това са творчески личности.

Жените Лъвици са силни, действат дипломатично и меко, те командват в семейството си, въпреки че позволяват на съпруга си да мисли, че се изпълнява неговата воля.

Лъвът умее да отстоява себе си и своите убеждения. Ако другите средства не помагат, той може да употреби сила, особено ако е засегнато неговото достойнство.

Лъвовете хвърлят много усилия, за да изградят авторитет в очите на околните.  Лъвовете началници са великодушни и снизходителни към подчинените си, ако те от своя страна не се стараят да засенчат шефа си.

Лъвът е невъзприемчив към чуждите идеи и възгледи. Много трудно и бавно променя своите жизнени позиции и почти никога не се вслушва в съветите на другите.

Лъвът е индивидуалист, умее да се противопостави на колектива. Способен е да вземе участие в група, но само на съзнателно ниво.

Мисленето му не е структурирано, той е повече интуитивен. От него трудно може да се очаква внимание към детайлите и подробностите. Също така Лъвовете са много избирателни в своите контакти, няма да общуват с когото им падне, затова често пропускат възможности.

Царственото безразличие е характерно за тях. За тях са важни социалните прослойки, съсловието.

Тежко преживява разделите с партньора. Лъвовете са силно зависими от емоционалното настроение на половинките си. В любовта са егоистични, обръщат повече внимание на своите желания отколкото на тези на партньора.

Слабото място на Лъвовете е, че се страхуват да не ги обвинят в някаква грешка. Ако това се случва, много трудно го преживяват. Цялостността им е свързана с усет за вътрешна правота и убеденост в себе си. Ако я няма тази сигурност, вътрешната им опора се руши. За тях е важно да почувстват, че са прави.

Лъва има непоносимост към ограничения. Лъвът не обича да го контролират, не приема твърди норми, сам себе си може да ограничава, но това става единствено по собствената му воля.

На Лъвовете им импонират професии, в които могат да използват изобретателските си способности. Тягата си към лидерство реализират чрез високите постове. Могат да бъдат ръководители от всякакъв ранг, започвайки от директор на театър и свършвайки с президент на голяма корпорация. Често Лъвове се срещат измежду ювелирите, златарите и бижутерите. Но най- значими постижения  реализират в сферата на изкуството, особено на театралното, естрадното, литературното, както и в киното. Тъй като по своята природа те са повече артисти, отколкото учени, на тях са им необходими  аплодисменти, похвала, одобрение и признание.

Мъжете Лъвове имат огромна потребност да превъзхождат другите мъжки индивиди. Имат високи изисквания по отношение на партньорките си. Никога не се задоволяват с постигнатото, постоянно се стремят към по- високо положение, признание и слава. От малки гледат на света от своята камбанария и искат всички да им се възхищават, да одобряват и поощряват действията им, да ги смятат за герои. Мечтаят за почести, титли и награди.

Мъжът Лъв е разумен  и широко скроен. Има множество грандиозни планове, за реализирането на които са необходими големи парични вложения. Болезнено преживява материалните проблеми, недостатъчното внимание към собствената му персона и пренебрежителното отношение към авторитета му. Обожава разкоша, уюта, богатата домашна обстановка, красивите жени и красивите и скъпи вещи.

Мъжете Лъвове са много страстни и темпераментни. Ухажвайки някоя жена, постоянно разказват за себе си, за способностите и достойнствата си. Ако те наистина са заинтересовани от някого, тогава се превръщат в истински съблазнители. Брачният им партньор трябва да съответства не само на амбициите им, но и темперамента. Съпругите на Лъвовете е добре да помнят, че никога не трябва да ги унижават публично.

Жените Лъв са като Слънцето, което на всекиго дарява своите лъчи. По същия начин те дават на хората своята топлина. Обичат живота и светското общество.  Жизнерадостни и жизнеспособни са, добросъвестни и дейни. Често могат да проявят саможертва в името на определена благородна кауза. В трудните моменти ги спасява техният оптимизъм.

Въпреки факта, че имат много поклонници и кандидати, случайните връзки не се отнасят за тях.

Зодиите през 2024г.Зодиите през 2024г.