Марс
Марс

Марс

Марс винаги е устремен навън, той няма вътрешен свят. Той  променя света около себе си и не се влияе от външни въздействия, невъзприемчив е и чува само себе си. Неговата функция е да претвори желанията в действие.

Той не може да осъзнае своите подбуди. Неговите мотиви често са безсъзнателни.

С Марс са свързани външните прояви на личността. Външното е това, което демонстрираме в социума. Вътрешните прояви са емоциите и мислите, а външните - постъпките, действията. Марс е свързан с първата реакция на човека. Той  дава тласък на силата, с която се проявява вътрешният ни импулс. На физическо ниво Марс е активен, а на психическо- решителен. Марс е силата на нашето изразяване; сила и активност на действието- жестовете, думите.

Марс изпитва необходимост от надежден и устойчив партньор. Неговата праволинейност може да се изрази в напористост, грубост, жестокост и агресивност. Ако иска нещо, то това е страстно, нетърпеливо желание, ярост. Една от основните емоции на Марс е гневът. Той не обича да чака, за него няма нищо по-лошо от това. Самостоятелен и конфликтен, във всяко едно негово действие присъства елемент на конкуренция. Главният въпрос, който го вълнува е: "кой е първи?"

Instagram AstroImpulseInstagram AstroImpulse