Юпитер
Юпитер

Юпитер

Качества, присъщи на Юпитер са: целенасоченост, умение добре да вижда целта; щедрост и често демонстративност, обича да „хвърля прах в очите”. Предпочита престижното, скъпото, общоприетото и прочутото. Юпитер се стреми към ръст, успех, има повишено чувство за собствено достойнство. Горд е и много самолюбив, обича да демонстрира своите успехи и достойнства. Умее да завързва приятелства и да установява необходимите му връзки и контакти. Обича да подкрепи някого, като му върне жест на благодарност и уважение. Той не е революционер - винаги върви по отъпкани пътеки.

Юпитер е напорист, но е мек и умее да прави компромиси. Той може да отстъпи, ако чувства изгода, но задължително материална или социална. Умее да натрупва капитал. Той иска да притежава от всичко по много. Това е следствие от неговата основна функция- ръст, разширение, развитие. Той притежава способността да се ориентира във външния свят, да избира път. Това може да се прояви като социален или духовен ръст.

Функцията за ориентация на Юпитер дава на човек способността да се ориентира добре в пространството- географското и социалното най-вече. С Юпитер е свързана най-важната потребност на човека - тази да го уважават и да го признават.

Instagram AstroImpulseInstagram AstroImpulse